Reverse logistics

Reverse logisticsReverse Logistics is een specialisatie die zich richt op retourzendingen van goederen. Dat kunnen goederen zijn die de klant bij nader inzien toch niet wenst, defecte producten, gehele terugroepacties en meer. Er zijn diverse redenen en vormen van een retourzending en dat is wat Hopman Logistics Services voor u kan afhandelen.

Zodra de teruggestuurde producten zijn ontvangen zal hier een controle op plaatsvinden. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever, zullen er vervolgens vervolgstappen ondernomen worden. Dat kan bijvoorbeeld reparatie zijn, opnieuw inzetten of retourneren naar de leverancier. Dit is een proces dat behoorlijk tijdrovend kan zijn en daarin is Hopman Logistics Services uw oplossing.

Reverse Logistics zijn tevens een integraal onderdeel van web logistics. Webwinkels zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en dit zal de komende jaren alsmaar blijven groeien. Het is voor klanten gemakkelijker om vanuit huis te bestellen en het is bovendien voordeliger dan een winkel runnen. Aan de achterkant van een webwinkel zit echter een logistiek proces en hierin verzorgt Hopman Logistics Services de webshop fulfilment.

Bij het uitbesteden van de reverse logistics neemt Hopman Logistics Services het (gehele) proces over zonder dat u zich hier zorgen over hoeft te maken. U heeft hierdoor de mogelijkheid om u op uw core-business te richten in plaats van veel tijd te spenderen aan dit stukje logistiek dat bij uw onderneming komt kijken.

Hopman Logistics Services verzorgt bij reverse logistics zoal:

ikoon-check-blauw10 Retour gekomen producten controleren
ikoon-check-blauw10 Beschadigde producten herstellen
ikoon-check-blauw10 Controle op aantallen en kwaliteit
ikoon-check-blauw10 Actieproducten gereed maken voor herinzet
ikoon-check-blauw10 Terugroepartikelen controleren en opnieuw verpakken
ikoon-check-blauw10 Omstickeren/omlabelen

In veel gevallen proberen we de producten die via reverse logistics binnenkomen weer opnieuw van waarde te voorzien. Zo verandert via onze dienstverlening een kostenpost in omzet.

Web Logistics laten verzorgen door Hopman Logistics Services

Binnen reverse logistics specialiseert Hopman Logistics Services zich in web logistics. Met de groei van webwinkels neemt ook de retourenafhandeling toe. Dat kan een tijdrovende zaak zijn en het laten verzorgen van web logistics door Hopman Logistics Services kan hierin een goede oplossing zijn. U bespaart hier namelijk veel tijd én geld mee. Web logistics gaan logischerwijs verder dan alleen reverse logistics, want tevens bieden wij hierin value added logistics.

Bij het uitbesteden van uw web logistics en de reverse logistics zal Hopman Logistics Services het logistieke proces van u overnemen. U kan zich op uw core-business richten terwijl wij op de achtergrond alle logistieke bijkomstigheden voor u op een professionele manier uitvoeren.

Vrijblijvend bespaaradvies van Hopman Logistics Services

Wij verzorgen het reverse logistics proces al voor diverse klanten en ook gaan wij natuurlijk graag voor u aan de slag. Wij bekijken met u alle mogelijkheden en denken met u mee. Hiervoor kan u geheel vrijblijvend een afspraak maken.

Wij ontmoeten u graag om u meer te vertellen over reverse logistics en wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Wij bieden passende maatoplossingen evenals dat wij het gehele proces van u over kunnen nemen. Bekijk hoeveel u kan besparen en maak een afspraak.

Gratis bespaaradvies

Vrijblijvend contact

Vrijblijvend consult

Vrijblijvend bespaaradvies